Digital Marketing vs Traditionell marknadsföring?

Vissa kommer att säga att digital marknadsföring är det bästa sättet att annonsera idag. Men hur är det i verkligheten? I denna artikel kommer vi att jämföra olika åsikter och dela med dig några tips när det gäller annonsering på nätet. Vi är verkligen hoppas att efter den här artikeln kommer du att veta hur man arbetar med smarter marketing.

Målgrupp

När du har bestämt din målgrupp är det viktigt att du ställe fokus på det. Till exempel, om du vill visa din annons för tonåringar mellan 16-18 år gammal är det ingen idé i reklam i tidningar eftersom de är inte mycket intresserad av det. De flesta av de tonåringar idag tillbringar sin tid på nätet, på Facebook, Instagram eller snapchat.

På 21-talet är det mycket viktigt att vara snabb och effektiv när det gäller att leverera information. Till exempel, om du vill hitta en bar i ditt område, ska du första du ta din mobiltelefon och börja söka på Google. Mycket få personer kan tänka sig att söka efter den i de lokala tidningarna.

Enligt undersökningar, de företag som har en egen blogg kan förvänta sig att ligga högre på Google än deras konkurenterna som inte har blogg. Det betyder att företag har bättre synlighet och högre chansen att öka försäljning och nå mer kunder.  

Om du känner att du vet int hur ska du jobba med din marknadsföring då är det kanske bra att anlita media byrå och få extra hjälp. Det betyder inte att du behöver att ligga mycket pengar i din annonsering utan att du skapar en effektiv kampanj. Den som är viktigaste med digitala marknadsföring är att ha en bra optimerad kampanj med låga klick priser och hög synlighet. Smartermarketing kan hjälpa er med alla typer av digitala marknadsföring, oavsett om de gäller sociala medier (Facebook, Instagram, Snapchat), Söknätverket eller Display nätverket. 

Ändas som du behöver att göra är att räkna hur stor är din budget och vad är ditt mål med marknadsföring.